گوشی به وای فای وصل میشه ولی اینترنت نداره !در پی سوالات متعددی که کاربران سایت تعمیرات موبایل در مورد علت وصل نشدن گوشی به وای فای از ما داشتند؛ بر آن شدیم که در یک مقاله به طور مفصل در مورد علت و راه حل مشکل وصل نشدن گوشی های اندرویدی و آیفون به وای فای صحبت کنیم.
پیشرفت تکنولوژی بهویژه اینترنت به معنای واقعی توانست انقلابی در دنیای ارتباطات و تبادل اطلاعات ایجاد کند به طوری که امروزه گذران زندگی بدون اینترنت را حتی نمی توان تصور نمود. در دهه اخیر استفاده از گوشی های تلفن هوشمند انسان ها را به قدری به اینترنت وابسته کرده است که دید و بازدیدهای خانوادگی، دوستی، فعالیت های شغلی، فعالیت های هنری و اجتماعی را هم از طریق تلفن همراه شان انجام می دهند.
آیا می توانید تصور کنید در یک لحظه حساس برای انجام کار بانکی، خرید، تماس با مراکز درمانی و یا خبر گرفتن از افراد حادثه دیده، دسترسی شما به اینترنت مقدور نباشد؟ قطعاً لحظات کلافه کننده ای خواهد بود و چنانچه نتوانید به سرعت مشکل را رفع کرده و به اینترنت مثصل شوید؛ قطعاً زیان خواهید دید. در ادامه این مقاله سعی میکنیم تا علت وصل نشدن گوشی به وای فای را بررسی کرده و در صورت امکان روش های رفع مشکل را نیز بیان کنیم.
امروزه کمتر کسی پیدا می شود که از گوشی های هوشمند استفاده نکند. روش های آسان استفاده از این گوشی ها و همچنین کاربردهای گوناگون مفیدی که دارند اغلب افراد کوچک و بزرگ را برای داشتن حداقل یک تلفن هوشمند ترغیب می کند. بیشترین و اصلی ترین برنامه های کاربردی روی این دستگاه های ارتباطی نیز از طریق اتصال به اینترنت میسر می گردد.
به طور کلی گوشی های همراه، به دو طریق به اینترنت متصل می شوند.
این شیوه اتصال، مودم داخلی گوشی را به یک مودم دیگر از طریق امواج وای فای متصل می کند که مودم دوم می تواند خود یک وسیله ارتباطی از قبیل موبایل یا تبلت باشد و یا یک مودم ADSL .
در این روش خط تلفن همراه شما که می تواند مربوط به هر شرکت مخابراتی باشد؛ از طریق امواج مخابراتی به سرور مخصوص متصل شده و ارتباط گوشی شما را با اینترنت برقرار می سازد.
در صورتی که اینترنت خط اشکال پیدا کند و امکان برقراری ارتباط وجود نداشته باشد، بدیهی است که باید با تماس با مراکز پشتیبانی مخابراتی مشکل به وجود آمده را اطلاع داده و منتظر رفع اشکال از جانب شرکت های مخابراتی بمانید. اما چنانچه مشکل برقراری ارتباط از طریق وای فای وجود داشته باشد، بررسی های بیشتری لازم است که در ادامه به آنها می پردازیم.
ما در این بخش به جواب سوال چرا گوشی به وای فای وصل نمیشه اشاره کرده ایم:
میدانیم که اغلب گوشی های تلفن همراه با دو سیستم عامل اصلی android و ios کار می کنند. با اینکه بسیاری از تنظیمات گوشی و نحوه اتصال به اینترنت در هر دو سیستم عامل شبیه به هم می باشد اما علت وصل نشدن گوشی به وای فای را در هر دو مورد به صورت مجزا بررسی می کنیم.
در صورت عدم اتصال گوشی اندروید به وای فای، در ابتدا باید تنظیمات گوشی را بررسی کرد تا از روشن بودن اینترنت و عدم وجود مانعی برای اتصال مطمئن شویم. برای منظور کارهای زیر را انجام دهید:
اگر گوشی آیفون شما به وای فای متصل نمی شود موارد زیر را مورد بررسی قرار دهید:
تا اینجا در مورد دلایل و راه حل مشکل عدم اتصال گوشی به وای فای در سیستم عامل های اندرویدی و آیفون صحبت کردیم. در ادامه به برخی از رایج ترین مشکلاتی که در مورد اتصال گوشی به وای فای برای اکثر افراد پیش می آید؛ خواهیم پرداخت. پس با ما همراه باشید.
گاهی اوقات پیش می آید که گوشی موبایل به اینترنت متصل شده اما دسترسی به اینترنت مقدور نمی باشد. در این حالت باید از روشن بودن چراغ اینترنت مطمئن شویم. اگر چراغ اینترنت خاموش و یا قرمز بود بهتر است یک بار مودم را ریبوت کرده و اگر مشکل حل نشد با پشتیبانی مرکز خدمات اینترنت تماس بگیرید. در چنین وضعیتی علامت اتصال به وای فای در بالای صفحه نمایش گوشی ظاهر می گردد اما یک علامت تعجب هم در کنار آن قرار می گیرد که نشان دهنده ضعیف بودن اتصال وای فای است و باید رفع گردد.
اپراتور سرویس اینترنت اختمالاً برای رفع این مشکل سعی می کند شما را راهنمایی کند تا تغییراتی در تنظیمات گوشی به وجود آورید. برای این کار لازم است به قسمت تنظیمات وای فای رفته و وارد بخش Advanced شده و IP Setting و DNS 1 و DNS 2 را مطابق گفته اپراتور تغییر دهید. از این طریق به احتمال خیلی زیاد مشکل اتصال به وای فای رفع خواهد شد.
امکان دارد تا به حال با این مشکل مواجه شده باشید که هنگام اتصال به وای فای اصلا مودم مورد نظر را پیدا نکنید. در این حالت چند اختمال وجود دارد که لازم است آنها را بررسی کرده و سپس مشکل را حل کنید.
احتمال اول این است که IP Address گوشی شما در بلاک لیست مودم قرار گرفته باشد. کافی است با دستگاه دیگری اتصال به وای فای را چک کنید چنانچه مشکلی وجود نداشته باشد و فقط گوشی شما قادر به یافتن مودم نباشد؛ به معنی آن است که IP گوشی شما در بلک لیست مودم بوده و اجازه یافتن مودم را ندارد.
احتمال دوم آن است که در تنظیمات مودم نام آن مخفی شده باشد. در تنظیمات مودم حالتی وجود دارد که در صورت فعال کردن آن نام مودم برای همه نمایش داده نخواهد شد و چنانچه شخص جدیدی بخواهد به وای فای متصل گردد باید نام و پسورد مودم را به صورت دستی وارد کند.
احتمال سوم نیز به این صورت است که امکان دارد Mac Address مودم روشن باشد اما IP Address گوشی شما در لیست موجود نباشد. در این صورت گوشی اجازه اتصال به وای فای را نخواهد داشت.
برای رفع این مشکل در تمام سه حالت فوق لازم است مودم ریست فکتوری شده یا باصطلاح به تنظیمات کارخانه بازگردد. برای این منظور ابتدا باید کلیه اطلاعات وارد شده در بخش تنظیمات مودم را یادداشت کنید زیرا به آنها احتیاج پیدا خواهید کرد. سپس با کمک یک سورن و حفره روی مودم آن راریست کنید.
سپس وارد بخش تنظیمات مودم شوید اطلاعات اولیه که بین همه مودمها یکسان است از قبیل نام کاربری و پسورد را وارد کرده و در بخش Quick Start اطلاعات اختصاصی را که یادداشت نمودید وارد کنید. بدین شکل مودم شما ریست شده و مشکل عدم اتصال به وای فای نیز رفع می گردد.
بجز مواردی که تا به حال ذکر شد، در صورتی که هیچ مانعی برای اتصال گوشی به وای فای وجود نداشته باشد، قطعاً اتصال برقرار شده و کاربر به راحتی می تواند از ارتباط اینترنتی بهره مند شود. در این راستا راه هایی وجود دارد که کیفیت اتصال به اینترنت را فزایش می دهد. برخی از این روش ها عبارتند از:
این وسیله با قرار گرفتن در سر راه خط تلفن، نویز ایجاد شده توسط دستگاه تلفن را گرفته و کیفیت اتصال اینترنت را بالا برده و از قطع شدن ناگهانی ارتباط جلوگیری می کند.
در صورتی که از مودم های قدیمی تر استفاده می کنید بهتر است آن را آپدیت نمایید. به روزرسانی مودم می تواند کیفیت برقرای ارتباط اینترنتی را افزایش دهد. به روزرسانی مودم ها شاید از عهده همه کاربران برنیاید با اینکه کار آسانی است اما احتیاج به دانستن اطلاعاتی برای آپدیت کردن دارد که می توانید برای این منظور از اپراتور اینترنت یا کافینت ها کمک بگیرید.
قطعاً هر چه مودم جدیدتر باشد کیفیت اتصال به اینترنت هم بهتر خواهد بود.
به طور نرمال تعدا 4 یا 5 کاربر که به طور همزمان به مودم متصل شوند مناسب است. هر چه تعدا کاربران بیشتر شود سرعت اینترنت نیز کاهش یافته و حتی مودم دچار قطعی و مشکل نیز خواهد شد.
ممنون از همراهی شما تا پایان این مقاله از مجموعه مقالات حوزه آموزش تعمیرات موبایل . لازم است بگوییم خدمات مهم دیگری که در این مجموعه به آن ها پرداخته می شود عبارت اند از : تعویض ال سی دی موبایل و برطرف کردن مشکلات تاچ آن ، تعمیر و تعویض دوربین ، باتری و اسپیکر گوشی .
تعمیر گوشی آب خورده (برای این که بدانید پس از خیس شدن گوشی چه کارهایی باید انجام دهید که شانس تعمیر شدن آن را بالا ببرد؛ بر روی لینک کلیک کنید) . تعویض گلس گوشی که به نوعی مانند لایه ای محافظ برای گوشی عمل می کند و تعمیرات هارد گوشی نیز از دیگر خدماتی است که با بالاترین کیفیت در مرکز تعمیرات موبایل ارائه می شود.
7 دیدگاه
با سلام گوشی منم همینجوری شده بود اسم تمام مودم های اطراف رو میاورد ولی اسم مودم خودمون رو نه تنها راه کارش اینه که با یک گوشی دیگه یا سیستمی که به مودم تون وصل میشه برین تو تنظیمات مودم تون (به مودم وصل بشید بعد یک مرورگر باز کنید و با حروف لاتین سرچ کنید ۱۹۲.۱۶۸.۱.۱ یا ۱۹۲.۱۶۸.۰.۱) وارد تنظیمات که شدین در صفحه باز شده باید password را وارد نمایید. شما پسورد را admin زده و دکمه login را فشار دهید. وارد قسمت wireless بشین اونجا دنبال گزینه channel band یا channel number یا channel no بگردین تو مودم های مختلف اسم ها فرق داره خلاصه این گزینه رو پیدا کنید یک کادری جلوش هست رو کادر بزنید معمولا رو حالت اتومات هستش تغییر بدین و بزارین رو عدد ۱۲ یا ۶ بعد تنظیمات رو سیو کنید و تمام مشکل تون حل میشه الکی گوشی رو فلش نزنید یا بازگشت به تنظیمات کارخانه که هیچ فایده ای نداره تنها راهش واسه این مشکل اینه. مال خودم همینجوری درست شد. «برای درگذشتگانمون یک فاتحه ای بفرستید.»