چیکار کنم گوشیم داغ نکنه ؟ آیا میدانید وقتی گوشی داغ میکنه چیکار کنیم ؟ هوای گرم تر به معنای فعالیت بیشتر در فضای باز است و به احتمال زیاد، تلفن شما در تمام سرگرمی ها از جمله گرفتن عکس یا پخش کردن آهنگ، در کنار شما خواهد بود. مطمئنا شما نیز همیشه هنگام بیرون رفتن از خانه، اقداماتی انجام می دهید تا در برابر آسیب های ناشی از نور خورشید و گرما مصون باشید. اما آیا برای محافظت از تلفن خود نیز اقدامات مشابهی انجام می دهید؟ اگر نه، باید آن را به لیست کار های خود اضافه کنید. اگر نمی دانید باید چه اقداماتی را در پیش بگیرید، با ما در این مقاله از مرکز تعمیرات موبایل همراه باشید تا دلایل داغ شدن گوشی همراه را توضیح داده و نکاتی را برای جلوگیری از داغ شدن گوشی تلفن، بازگو کنیم.
دمای داخلی گوشی، بر اساس دمای محیط آن تنظیم می شود. اگر تلفن شما بیش از حد داغ شود، ممکن است به مشکلاتی مانند تخلیه باتری، خاموش شدن اجباری، و حتی آب شدن کامل باتری منجر گردد (CPU تلفن همراه در صورت رسیدن به دمای شدید، قادر به ذوب شدن است). همچنین این احتمال وجود دارد که اگر گوشی به دلیل گرمای بیش از حد خاموش شود، دوباره نتوان آن را راه اندازی کرد.
دلایل زیادی می توانند به داغ شدن تلفن همراه بیانجامند که به دمای بالای بیرون ربطی ندارند و چندین مورد از آن ها، به باتری مربوط می شوند. آیا یکسری برنامه دارید که به طور دائم در پسزمینه باز هستند؟ بسیاری از برنامه ها باتری زیادی مصرف می کنند که این باعث می شود باتری به سرعت تخلیه گردد. در نتیجه، گوشی را داغ می کنند.
مشکل دیگر می تواند تعداد دفعات استفاده از تلفن همراه باشد. اگر دائماً در حال استفاده از گوشی هستید، در واقع دارید از باتری اضافه کار می کشید، که دمای گوشی را افزایش میدهد.
آیا دوست دارید گوشی خود را حتی پس از رسیدن به باتری ۱۰۰%، متصل به شارژر رها کنید؟ این نیز می تواند مشکلآفرین باشد. شارژ بیش از حد باعث داغ شدن دستگاه میشود.
طبیعی است که گوشی شما کمی داغ شود. دمای تلفن هر زمان که برای مدت طولانی از آن کار می کشید و برنامه های پر مصرف یا تعداد بسیار زیادی از برنامه ها را باز می کنید، افزایش می یابد. داغ شدن بیش از حد تلفن، اغلب در شرایط زیر اتفاق میافتد.
ساعت ها تماشای یوتیوب یا نتفلیکس، راه مطمئن دیگری برای کار کشیدن بیش از حد از پردازنده گوشی است. پخش محتوا یا تماشای ویدیو به صورت آنلاین به این معنی است که تلفن شما باید داده های ویدیویی را بارگیری کند و نمایشگر را برای مدت طولانی فعال نگه دارد.
آیا روشنایی صفحه نمایش شما همیشه در بالاترین حد است؟ آیا از یک تصویر زمینه متحرک با ویجت در همه جا استفاده می کنید؟ در عوض، یک پسزمینه ثابت را امتحان کرده و اجازه دهید تلفنتان بهطور خودکار روشنایی صفحه را مطابق با محیط تنظیم کند. این کار باعث کاهش بار مصرف CPU گوشی و پایین نگه داشتن دمای آن می شود.
گستردگی بسیار زیاد بازی های موبایلی موجود، یکی از بهترین دلایل برای خرید گوشی هوشمند است. با این حال، بازی ها علاوه بر واحد پردازش گرافیکی (GPU)، از هسته های پردازش مرکزی تلفن استفاده می کنند که می تواند باعث داغ شدن گوشی شود.
اگر برنامه ای باگ یا مشکل دیگری داشته باشد، ممکن است با استفاده بیش از حد از پردازنده دستگاه باعث افزایش دمای گوشی شود. به روز نگه داشتن برنامه ها و سیستم عامل مهم است زیرا به روز رسانی ها اغلب شامل رفع اشکال هستند. پس از اعمال به روزرسانی، گوشی عملکرد بهتری خواهد داشت و کمتر داغ خواهد شد.
ممکن است تلفن در حین یا بلا فاصله پس از به روزرسانی بیش از حد گرم شود. دلیل این امر می تواند یک اشکال در سیستم عامل باشد که از طریق به روز رسانی در حال رفع شدن است. این بروزرسانی ممکن است به صورت موقت به قدرت زیادی نیاز داشته باشد اما نباید باعث داغ شدن گوشی در طولانی مدت شود.
قرار دادن تلفن در معرض نور خورشید یا در ماشین در یک روز گرم، می تواند باعث داغ شدن بیش از حد آن شود. این کار همچنین از عملکرد صحیح صفحه نمایش لمسی جلوگیری می کند و باعث می شود باتری سریع تر تخلیه شود (سرمای بیش از حد می تواند نتایج مشابهی داشته باشد). علاوه بر قرار گرفتن در معرض نور خورشید و گرما، آسیب دیدن توسط آب نیز می تواند باعث داغ شدن بیش از حد گوشی شود.
حال که با عوامل موثر بر داغ شدن گوشی موبایل آشنا شدیم؛ وقت آن رسیده است که بدانیم چگونه می توانیم جلوگیری از داغ شدن گوشی را انجام دهیم و یا پایین آوردن دمای گوشی چگونه انجام می شود؟ و به حفظ دمای استاندارد گوشی خود کمک کنیم؟ در ادامه با 7 نکته کاربردی برای جلوگیری از داغ شدن بیش از حد گوشی موبایل همراه ما باشید.
ساده ترین راه برای جلوگیری از داغ شدن گوشی، این است که آن را از نور خورشید دور نگه دارید. تلفن همراه نور و گرمای خورشید را می گیرد و آن را حفظ می کند و هر چه بیشتر در نور خورشید و گرما بماند، داغ تر می شود.
چه بیرون از خانه زیر نور خورشید هستید یا گوشی خود را نزدیک پنجره شارژ می کنید، باید آن را از نور مستقیم خورشید دور نگه دارید. یک جسم دیگر که گرما را جذب نمی کند روی آن قرار دهید، آن را در کیف بگذارید یا در سایه نگهداری کنید.
خیلی از افراد از کارشناسان موبایل کارا سوال می پرسند وقتی گوشی داغ میکنه چیکار کنیم ؟ برنامه های باز و بدون استفاده که در پسزمینه فعالیت می کنند، باعث می شوند تلفن شما سختتر کار کند و این به نوبه خود باعث داغ شدن آن می شود. راه حل این مشکل بسیار ساده است: برای مثال در آیفون، تنها کاری که باید انجام دهید این است که دکمه هوم را دو بار فشار دهید و برنامه ها را به سمت چپ بکشید. این کار باعث افزایش عمر باتری گوشی شما نیز می شود.
حالت هواپیما به شما این امکان را می دهد که به از عملکردهای اصلی تلفن استفاده کنید، اما سایر موارد غیرضروری را که می توانند به باتری شما آسیب وارد نمایند، خاموش میکند.
از شارژر باکیفیت سازنده گوشی خود یا برند معتبر دیگری استفاده کنید و گوشی را روی سطح صاف و محکم قرار دهید. شارژ کردن تلفن روی مبل یا تخت از تخلیه گرمای آن در هنگام شارژ جلوگیری می کند.
شاید شنیده باشید که شارژ یک شبه برای باتری گوشی هوشمند مضر است، اما این حقیقت ندارد. گوشی های هوشمند محافظ هایی برای جلوگیری از شارژ بیش از حد دارند، بنابراین می توانید یک شبه آن را شارژ کنید اما باید گوشی را روی یک سطح سخت قرار دهید.
هنگامی که تلفن همراه داغ میشود، قاب نیز مانند یک لباس گرم به این مشکل دامن میزند. برداشتن قاب به دریچههای حرارتی گوشی اجازه میدهد تا بدون مسدود شدن، کار خود را به طور کامل انجام دهند تا تلفن سریعتر خنک شود.
نرم افزارهای ویروسی و انواع دیگر بدافزارها، می توانند باعث شوند تلفن شما بیش از حد کار کند که به داغ شدن آن منجر می گردد. برای جلوگیری از داغ شدن بیش از حد گوشی، بدافزارها را حذف کنید.
بدافزار همچنین می تواند اطلاعات حساس شما را فاش کند، جزئیات حساب بانکی شما را بدزدد، موقعیت فیزیکی شما را ردیابی نماید و موجب تخلیه باتری شود. بدافزار می تواند فایل های مهم یا حتی کل دستگاه شما را رمزگذاری کند.
با نصب آنتی ویروس، از گوشی خود در برابر بدافزارها و برنامه های ویروسی که مسئول افزایش سرسام آور دمای گوشی هستند محافظت کنید.
درست مانند اجرای برنامه ها در پس زمینه، افزایش نور صفحه باعث می شود باتری سختتر کار کند و گرمای بیشتری ایجاد شود. در عوض، به دنبال یک پوشش ضد تابش برای دستگاه خود باشید. این راه حل کم هزینه می تواند به شما کمک کند صفحه نمایش گوشی را به راحتی زیر نور خورشید ببینید.
برای خنک کردن سریع تلفنی که بیش از حد داغ شده است، قاب گوشی را جدا کنید زیرا ممکن است گرما را تشدید نماید. سپس، حالت هواپیما را روشن کنید تا ویژگی های تخلیه باتری مانند رادیو بیسیم، بلوتوث، و Wi-Fi یا جستجوی سیگنال تلفن همراه غیرفعال شوند. بعد از خنک شدن تلفن می توانید دوباره آن را به حالت عادی برگردانید.
هرگز گوشی را در یخچال یا فریزر قرار ندهید، زیرا قرار گرفتن گوشی در معرض دما یا رطوبت شدید می تواند آسیب های جبران ناپذیری به همراه داشته باشد. در عوض، سعی کنید گوشی را باد بزنید یا آن را جلوی فن قرار دهید تا خنک شود.
تلفن همراه در دمای بین ۰ تا ۳۵ درجه سانتی گراد بهترین عملکرد را دارد و قرار گرفتن در معرض دمای خارج از این محدوده می تواند بر عملکرد یا سختافزار آن تأثیر بگذارد. اگر گوشی شما به دلیل نور مستقیم خورشید یا گرما بیش از حد داغ می شود، آن را به مکانی خنک تر یا سایهدار منتقل کنید.
Battery Saver Mode در اندروید میزان انرژی مصرفی تلفن شما را کاهش می دهد و همچنین به حفظ عمر باتری گوشی کمک میکند.
فایل های ناخواسته کار اضافی برای پردازنده و باتری گوشی ایجاد می کنند. نرم افزار پاک کننده فایل های ناخواسته، با پاک کردن فایل های غیرضروری، شناسایی برنامه هایی که موجب کاهش عملکرد می شوند و حذف bloatware، بهبود عملکرد گوشی و افزایش عمر باتری آن را آسان می سازد.
نگه داشتن صفحه نمایش در سطح روشنایی معقول، فشار روی باتری تلفن (و چشمان شما) را کاهش می دهد.
گاهی اوقات راه اندازی مجدد تلفن می تواند به جلوگیری از داغ شدن بیش از حد به دلیل مشکلات نرمافزاری جزئی کمک کند.
هر چه تعداد برنامه های بیشتری را به طور همزمان باز نگه دارید، تلفن شما سخت تر کار خواهد کرد. پس از پایان استفاده از برنامه ها، آن ها را ببندید.
حالت Battery Saver اندروید، خدمات موقعیت مکانی، داده های پس زمینه و سایر ویژگی ها را غیرفعال می کند تا عمر باتری را افزایش دهد (و گوشی شما را خنک کند).
فعالیت در پس زمینه باتری شما را خالی نموده و باعث می شود تلفن سختتر کار کند. اجرای برنامه ها در پس زمینه را متوقف کنید تا به تلفن خود استراحت دهید.
نرم افزار های مخرب می توانند به سرعت دستگاه شما را بیش از حد داغ کنند. بدافزار را روی تلفن اسکن کرده و حذف کنید تا عملکرد آن را بهبود بخشید و دمای آن خود را پایین بیاورید.
اگر همه این نکات را امتحان کرده اید اما تلفن شما همچنان داغ می شود، ممکن است نیاز به تعویض باتری گوشی داشته باشد. گوشی خود را نزد یک متخصص تعمیرات موبایل معتبر ببرید و ببینید آیا او می تواند به تشخیص مشکل کمک کند یا در صورت لزوم یک باتری جدید را جایگزین نماید.
وقتی تلفن خیلی داغ می شود، گرما معمولاً از باتری، پردازنده یا صفحه نمایش می آید. این اجزا همگی موجب تولید گرما می شوند: مواد شیمیایی داخل باتری تلفن شما برق ایجاد می کنند، پردازنده اطلاعات را با سرعت بالا منتقل می سازد و صفحه نمایش گوشی نور ساطع می کند.
بنابراین چگونه می توانید مشخص کنید که چه اتفاقی در حال رخ دادن است؟ بر اساس جایی که گرما از آن می آید، می توانید حدس بزنید که چرا تلفن داغ شده است.
اگر پشت تلفن داغ شود، ممکن است باتری بیش از حد داغ شده باشد. اکثر تلفن های همراه مدرن از باتری های لیتیوم یونی (Li-ion) استفاده می کنند که علیرغم اندازه شان، عملکرد قدرتمندی دارند.
باتری های لیتیوم یونی عموماً ایمن هستند، اما ممکن است نقص هایی در آنها رخ دهد. یک باتری داغ نیز ممکن است نیاز به تعویض پیدا کند، به خصوص اگر قدیمی باشد. باتری شما ممکن است با گذشت زمان کارایی خود را از دست بدهد.
ببینید آیا هنگام شارژ کردن، قسمت پایین گوشی داغ است یا خیر. اگر چنین است، ممکن است مشکل از شارژر باشد. مطمئن ترین شارژر، شارژر سازنده خود گوشی خواهد بود. شارژرهای شخص ثالث نیز تا زمانی که توسط یک ارائه دهنده معتبر ساخته شده باشند، خوب هستند.
اگر گرمای اضافی گوشی شما از ناحیه باتری یا شارژر نمی آید، افزایش دما ممکن است در نتیجه کار زیاد پردازنده یا حتی عوامل خارجی مانند نور مستقیم خورشید اتفاق افتاده باشد.
سخن پایانی
چه مشکل داغ شدن بیش از حد گوشی در سیستم عامل اندروید اتفاق بیفتد یا آیفون، احتمالاً راه حل ساده ای برای آن در دسترس است. گوشی های هوشمند مقدار زیادی انرژی و قدرت محاسباتی را در یک پکیج کوچک قرار می دهند، و اگرچه جدیدترین تلفن ها برای مقاومت در شرایط روزمره و برخی محدوده های دما ساخته شده اند، هیچ یک از آنها در برابر گرمای بیش از حد مصون نیستند. با کمک این مقاله می توانید یاد بگیرید دلایل داغ شدن گوشی خود را تشخیص داده و اقدامات ساده ای برای جلوگیری از آن انجام دهید.
همانطور که پیش تر اشاره کردیم، مرکز تعمیرات موبایل، مجموعه ای با سابقه در حوزه تعمیرات تلفن همراه و مرکز برگزاری دوره تخصصی تعمیرات موبایل می باشد. از دیگر خدمات این مرکز در زمینه تعمیرات سخت افزار گوشی می توان به تعویض ال سی دی گوشی و همچنین تعویض گلس گوشی اشاره نمود. تعمیر گوشی شیائومی نیز در حوزه تخصص مرکز تعمیرات موبایل قرار می گیرد.
4 دیدگاه
اره
دوستان حرف های این منبع درسته ولی شما کالیبره هم امتحان کنید یا از تنظیمات برقی استفاده کنید اگر خراب بود پایین شهر و یا امیراباد بگردید و مرکز شهر خودتون یا با قیمتی که میخواید تو دیوار سرچ کنید واسه مغازه ها و جاهای دیگر سرچ کنید و نظرات رو همیشه ببینید و ماله دیوار رو تو اینستگرام یا گوگل بزنید که تحقیق کنید
سلام ، آیا ممکنه از پر شدن حافظه باشه داغ کردن گوشی ؟!
سلام. وقتتون بخیر. بله وقتی حافظ دستگاه پر باشه ،هارد دستگاه کند میشه و دستگاه داغ میکنه