گوشیم هنگ کرده لمسش کار نمیکنه ؟علت کار نکردن لمس گوشی چیست؟ امروزه تقریبا تمام گوشیهای هوشمند دارای صفحه نمایش لمسی میباشند، صفحه نمایش لمسی یا تاچ اسکرین لمسی به صفحه نمایشگری گفته میشود که توسط لمس انگشت انسان یا قلم استایلوس دستورات را به قسمتهای دیگر منتقل میکند. جالب است بدانید که بیش از نیم قرن از ورود تاچ اسکرین به زندگی بشر میگذرد، اریک آرتور جانسون اولین شخصی بود که صفحه نمایش لمسی به شکل امروزی را اختراع کرد.
تاچ اسکرینهای لمسی امروزی از نظر نوع مقاومت به کار گرفته شده در آنها به دستههای مختلفی مثل خازنی، مقاومتی، فروسرخ، پالس صوتی و … تقسیم بندی میشود که در گوشیهای موبایل از دو نوع خازنی و مقاومتی بیشتر استفاده میگردد. یکی از مشکلاتی که تاچ اسکرینهای گوشی همواره از ابتدای عرضه آنها به بازار تا کنون داشتهاند، اختلال در عملکرد تاچ در بعضی مواقع است که دلایل مختلفی میتواند داشته باشد.
روان بودن تاچ صفحه نمایش و عملکرد درست آن یک ویژگی ضروری برای انواع گوشیها و تبلتها میباشد، زیرا با توجه به این که گوشیهای هوشمند امروزی هیچ دکمهای ندارند با از کار افتادن تاچ عملا استفاده از گوشی غیر ممکن میشود و هیچ کاری نمیتوان با آن انجام داد هر گونه آسیب مثل ضربه دیدن، خراشیدگی و … میتوانند باعث اختلال در عملکرد تاچ گردد، در ادامه این مقاله از مرکز تعمیرات موبایل به مهمترین دلایل کارنکردن تاچ گوشی خواهیم پرداخت.
چرا تاچ گوشی کار نمیکند ؟ ما سعی کرده ایم در این بخش به سوال چرا لمس گوشی کار نمیکند پاسخ کامل و جامع دهیم . با ما همراه باشید.
تاچ گوشی که معمولا با نامهای تاچ اسکرین یا صفحه تاچ نیز شناخته میشود، در زیر گلس و روی ال سی دی قرار دارد تاچ گوشی معمولا با لمس فشار دست کابر حساسیت نشان داده و محل دقیق لمس را به سی پی یو گزارش میدهد، در واقع وظیفه اصلی تاچ انتقال دستوراتی است که توسط کاربر به صفحه نمایش داده میشود، یعنی این دستورات که به وسیله انگشت دست کاربر بر روی صفحه نمایش ایجاد میگردد، به وسیله دیجیتایزر یا تاچ به واحد پردازنده مرکزی ارسال میشود تا در صفحه نمایش اجرا گردد، گاهی اوقات وارد شدن بعضی از ضربات به گوشی باعث جا به جایی تاچ اسکرین آن میشود که در نتیجه این جا به جایی عملکرد تاچ دچار مشکل میشود و باعث قطع شدن تاچ گوشی میشود.
استفاده از کابل و آداپتور شارژر تقلبی و فیک یکی از مهمترین عوامل انواع خرابی گوشیهای هوشمند امروزی میباشد، یکی از خرابیهایی که ممکن است استفاده از شارژر نامناسب برای گوشی به وجود بیاورد عدم کار کردن تاچ گوشی میباشد، به این صورت که زمانهایی که از شارژر غیر اورجینال و فاقد کیفیت برای گوشی استفاده میکنید در دراز مدت باعث آسیب به سوکت شارژر و نیز آی سی شارژر میشود، از آن جا که آی سی شارژر یکی از قطعات مهم در گوشی به شمار میرود و ارتباط و تاثیر مستقیمی بر روی سایر قطعات دارد، خراب شدن آن میتواند باعث خرابی سایر قطعات از جمله تاچ اسکرین شود، بدین ترتیب استفاده از شارژر غیر از شارژر اصل گوشی میتواند عاملی برای کار نکردن تاچ باشد.
مرکز موبایل کارا ارائه دهنده خدمات تعمیر تلفن همراه می باشد. این مرکز قادر است با بهره گیری از تیم تعمیرکاران حرفه ای و باسابقه خود در کمترین زمان ممکن، مشکل نرم افزاری یا سخت افزاری موبایل شما را برطرف نماید. برای انجام تعمیر گوشی سامسونگ و نیز تعمیر گوشی آیفون توسط مرکز موبایل کارا روی لینک آن کلیک کنید. از دیگر خدمات این مرکز تعمیر گوشی هواوی و همچنین تعمیر گوشی شیائومی می باشد.
کارت sd که به آن فیلم دیجیتال نیز گفته میشود کارتهایی هستند که در دوربین گوشی جای میگیرند و اندازهها و اشکال مختلفی دارند، در بعضی موارد کارتهای sd دستگاه حافظه مطمئن نیز نامیده میشوند که علت این نام گذاری این است که این کارتها بر خلاف هارد و دیسک کامپیوتر اجزای متحرک ندارند، به همین دلیل معمولا کمتر خراب میشوند کارتهای sd متشکل از تعداد پیچیدهای مدارهای جمع شده و چیپ است، چیپ تامین کننده فضای ذخیره اطلاعات در یک کارت حافظه است و شامل یک شبکه توری شکل از سیمهای بسیار ریز است، کارتهای sd به گرما حساس هستند و همچنین اگر در معرض میدان الکتریکی و یا مغناطیسی قرار گیرند خراب میشوند و خراب شدن کارت sd میتواند بر روی عملکرد تاچ تاثیر منفی داشته و حتی در موارد معدودی باعث هنگ کردن گوشی و قطع شدن تاچ آن شود، از جمله موارد دیگری که باعث خراب شدن کارت sd و در نهایت خرابی تاچ گوشی میشود میتوان به آسیبهای فیزیکی شامل آسیب الکتریکی ( در نتیجه قرار گرفتن طولانی در مجاورت آب یا رطوبت بالا )، آسیب به مدارها ( در نتیجه قرار گرفتن در دماهای خیلی بالا یا خیلی پایین ) و خرابی حاصل از ضربه به کارت مثل خم کردن آن و … اشاره کرد.
امروزه همزمان با پیشرفت علم و تکنولوژی در حوزه گوشیهای هوشمند، به همان میزان تهدیدات و خطرات در ارتباط با این گوشیها نیز افزایش یافته است و به دلیل دسترسی بسیار بالای اندروید و گسترش استفاده از نرم افزارهای مختلف و متنوع و نیز افزایش تمایل افراد به دانلود و نصب انواع مارکتهای مختلف باعث افزایش ضریب نفوذ خطرات گوناگون شده است، گاهی اوقات کاربران بر روی گوشی تلفن همراه خود یک سری برنامهها و اپلیکیشنهایی نصب میکنند که متناسب با نوع و مدل گوشی نمیباشد و یا این که برنامه با محدوده جغرافیایی کاربر ناسازگار میباشد، نصب چنین برنامههایی که مخرب و گاها ویروسی هستند مشکلات فراوانی برای گوشی تلفن همراه به وجود میآورند، یکی از مشکلات رایجی که وجود بدافزارها و نرم افزارهای مخرب در گوشی به وجود میآورد، قطع کردن تاچ گوشی میباشد که برای رفع این مشکل باید این نرم افزارها و بدافزارها شناسایی شده و از روی دستگاه حذف گردند که البته تشخیص آنها کار سادهای نیست، در صورتی که گوشی تلفن همراه شما فعالیتهای مشکوکی دارد و یا سرعت آن کم شده است و یا مدام هنگ میکند و عملکرد تاچ آن دچار اختلال میشود نشان دهنده وجود بدافزار و یا نرم افزار ویروسی ناسازگار بر روی گوشی شما میباشد، برای جلوگیری از این امر توصیه میشود برنامههای مورد نیاز خود را حتما از فروشگاههای معتبر جهانی مثل گوگل پلی یا اپ استور دانلود نمائید و همیشه یک آنتی ویروس قوی بر روی دستگاه خود نصب داشته باشید و همواره آن را آپدیت نمائید.
شاید برای شما هم پیش آمده باشد که در حال کار کردن با گوشی تلفن همراه خود باشید و بعد از مدتی متوجه شوید که دمای گوشی شما بسیار افزایش یافته است و به اصطلاح گوشی داغ شده است، داغ شدن گوشی میتواند برای گوشی بسیار خطرساز شود، دلایلی مثل استفاده بیش از حد از گوشی، روشنایی صفحه زیاد، نصب بازیهای سنگین، فعال بودن زیاد اینترنت و نرم افزارهایی که نیاز به اینترنت دارند، ویروسی شدن گوشی، باتری آسیب دیده و … از عمدهترین دلایل داغ شدن بیش از حد گوشی هستند که این داغ شدن گوشی علاوه بر آسیب به باتری به سایر قطعات داخلی گوشی مثل سی پی یو نیز آسیب وارد میکند.
یکی از قسمتهای مهمی که ممکن است در هنگام داغ شدن بیش از حد گوشی آسیب ببیند و عملکرد آن دچار اختلال شود تاچ گوشی میباشد که در اثر حرارت و گرمای بیش از حد هنگ میکند و قادر به اجرای دستورات و انتقال آنها به سی پی یو نمیباشد، بنابراین برای جلوگیری از این مشکلات توصیه میشود که همیشه گوشی خود را در دمای متعادل نگه دارید و زمانی که احساس میکنید دمای گوشی در حال افزایش است برای مدتی به آن استراحت دهید.
یکی دیگر از عواملی که ممکن است باعث قطع شدن تاچ گوشی شود، کثیف شدن یا خیس شدن محافظ صفحه یا گلس میباشد، همچنین یکی دیگر از عواملی که باعث قطع شدن تاچ گوشی میشود استفاده از محافظ صفحه غیر مناسب و غیر استاندارد است که در آن صورت باید اقدام به تعویض محافظ صفحه نمائید.
زمانی که حجم زیادی از تلفن شما و حافظه داخلی آن با برنامهها و فایلهای مختلف پر شده باشد، به اصطلاح میگوییم گوشی سنگین شده است، در واقع وقتی که حجم بالایی از اطلاعات و برنامهها در گوشی وجود دارد باعث میشود که گوشی کند کار کند و عملکرد آن ضعیف شود، در مواقعی نیز سنگین شدن گوشی باعث هنگ کردنهای پی در پی میشود که این هنگ کردنها در نهایت به گیر کردن صفحه نمایش و کار نکردن تاچ گوشی میانجامد، بنابراین سعی کنید همیشه قسمتی از حافظه داخلی گوشی خود را آزاد نگه دارید تا چنین مشکلاتی به وجود نیاید، سنگین شدن گوشی علاوه بر موارد گفته شده باعث وارد شدن آسیب به سی پی یو نیز میشود و با توجه به این که سی پی یو یک قطعه اساسی و مغز گوشی محسوب میشود خراب شدن آن آثار زیان باری خواهد داشت.
تا این جا به موارد و عواملی که باعث کار نکردن تاچ گوشی تلفن همراه میشود اشاره کردیم در ادامه به روشهای رفع این مشکل خواهیم پرداخت البته در این باره باید گفت که اولین مرحله برای رفع مشکل کار نکردن تاچ گوشی این است که عیب یابی انجام دهیم و تشخیص دهیم که علت اصلی قطع شدن تاچ ناشی از چه مواردی است از مهم ترین راه حلهای کاربردی برای رفع کار نکردن تاچ گوشی میتوان به موارد زیر اشاره کرد:
اولین مرحله در هنگام مواجه شدن با کار نکردن تاچ یا عملکرد ضعیف آن این است که گوشی را خاموش و روشن کنید یا آن را ریستارت کنید، برای انجام ریستارت در گوشیهای مختلف باید دکمه پاور و دکمه کم کردن صدا یا زیاد کردن صدا را همزمان با هم بفشارید تا ریستارت صورت گیرد، ریستارت کردن در بعضی موارد جوابگو خواهد بود و ممکن است مشکل تاچ گوشی را حداقل برای مدت کوتاهی رفع کند.
همان طور که در بالا نیز اشاره کردیم یکی از دلایل هنگ کردن گوشی و کار نکردن تاچ گوشی ممکن است مربوط به وجود اشکال در کارت حافظه باشد، به همین علت یکی از راهکارهای توصیه شده در هنگام قطع شدن تاچ گوشی به کاربران این است که کارت sd را از گوشی خارج کنید، برای خارج کردن کارت sd باید ابتدا گوشی موبایل را خاموش کنید سپس کارت sd را از درون دستگاه خارج کنید و بعد از خارج کردن آن گوشی را روشن کنید و بررسی کنید که مشکل برطرف شده است یا خیر، در صورتی که مشکل برطرف نشده بود راهکارهای دیگری را امتحان کنید.
همان طور که گفتیم یک سری برنامهها و نرم افزارها باعث ایجاد مشکل در لمس و تاچ گوشی میشوند، وقتی که گوشی خود را در حالت safe mode قرار دهید تمام برنامههای شخص ثالث ( برنامههایی که توسط فرد یا شرکتی غیر از سازنده دستگاه یا سیستم عامل میباشد ) که دانلود کردهاید غیر فعال میشود، بنابراین در هنگامی که تاچ گوشی کار نکرد باید برنامههای شخص ثالث یا توسعه دهنده که اخیرا نصب شده است را غیر فعال کنید، برای این کار ابتدا گوشی تلفن همراه خود را خاموش نمائید، سپس کلید پاور را تا روشن شدن دستگاه نگه دارید، به محض این که لوگوی گوشی را مشاهده کردید، کلید پاور را رها کرده و کلید کاهش صدا ( volume down ) را فشار دهید، هرگاه شاخص safe mode را در گوشه پایین تصویر ( سمت راست ) مشاهده کردید کلید کاهش صدا را رها کنید.
اگر تاچ گوشی به طور کلی از کار افتاده است ریست فکتوری در recovery mode میتواند کمک کننده باشد، با انجام ریست فکتوری تمام دادههای گوشی موبایل مثل برنامههای نصب شده، عکسها، فیلمها و سایر اطلاعات ذخیره شده بر روی حافظه داخلی پاک خواهد شد، بنابراین از این روش به عنوان آخرین مرحله استفاده کنید. در صورت تصمیم به انجام ریست فکتوری اگر اطلاعات مهم و ضروری در گوشی دارید که ممکن است مورد نیاز شما باشد، حتما قبل از ریست فکتوری یک back up یا نسخه پشتیبان از اطلاعات گوشی خود بگیرید، آسانترین روش برای انجام ریست فکتوری از طریق تنظیمات است، اما در مواقعی که امکان استفاده از تاچ گوشی وجود ندارد میتوان از منوی ریکاوری اندروید ریست فکتوری را انجام داد.
برای انجام ریست فکتوری از منوی ریکاوری ابتدا باید موبایل یا تبلت را خاموش کنید، برای ورود به منوی ریکاوری باید دو یا سه کلید را به طور همزمان چند ثانیه فشرده و نگه دارید که این کلیدها در گوشیهای مختلف بر اساس مدل و برند گوشی متفاوت است، برای مثال در گوشیهای سامسونگ باید سه کلید پاور، هوم و افزایش صدا را با هم فشرده و نگه دارید، برای این که بفهمید گوشی شما با کدام کلیدها وارد منوی ریکاوری میشود، میتوانید نحوه آن را در گوگل با توجه به مدل گوشی سرچ کنید، بعد از ورود به منوی ریکاوری با استفاده از کلیدهای کنترل صدا میتوانید بین گزینههای روی صفحه جا به جا شوید و با فشردن کلید پاور دستگاه گزینهها را انتخاب کنید، در این منو گزینه factory reset را یافته و آن را انتخاب کنید، در صفحه بعد از شما خواسته میشود که تصمیم خود را تایید کنید و با انتخاب yes فرآیند ریست فکتوری آغاز خواهد شد، این مرحله ممکن است مدتی طول بکشد توجه داشته باشید که در این مدت گوشی را خاموش نکنید.
با توجه به این که از کار افتادن تاچ گوشی باعث میشود که استفاده از آن عملا غیر ممکن شود، از این رو نمیتوان به آن بی توجه بود و حتما باید در اسرع وقت تعمیر گردد، مشکل قطع شدن تاچ گوشی مشکل غیر قابل حلی نیست و حتی گاهی اوقات با روشهای بسیار ساده میتوان این مشکل را رفع کرد، بنابراین در هنگام از کار افتادن تاچ قبل از مراجعه به تعمیرگاه و اقدام به باز کردن قطعات گوشی ابتدا روشهای ذکر شده در بالا را امتحان کنید و در صورتی که تاچ باز هم عملکردی نداشت و همچنان قطع بود آن گاه آن را برای تعمیر به مراکز تعمیر موبایل ببرید.
مرکز موبایل کارا در حوزه تعمیرات سخت افزاری گوشی های موبایل برندهای گوناگون از جمله سامسونگ، آیفون و شیائومی و … از بهترین مراکز تعمیرات گوشی کشور می باشد. شما می توانید تعویض ال سی دی گوشی و یا تعویض گلس گوشی خود را با خیال آسوده به مرکز تعمیرات موبایل بسپارید.
21 دیدگاه
سلام من باگوشیم درحال انجام بازی کلاف دیوتی بودم مثل همیشه پنج ماه هس که این گوشی دارم مشکلیم نبوداماامشب یکباره تاچ گوشیم ازکارافتاد چندبارم گوشیمو خاموش روش کردم ولی هیچی عوض نشد بنظرتون مشکلش چیه چکارش باید بکنم خواهشاراهنمایی کنید.گوشیم HUAWEI.NOVA 70
باتشکر
سلام وقت شما بخیر
این ایراد دو حالت هستش یا از خود برد
یا از السیدی دستگاهتون هست
نیاز به بررسی داره این ایراد🙏🏻