ثبت درخواست تعمیرات ثبت درخواست تعمیرات تماس : 02166487400

دلیل تورم و باد کردن باتری گوشی چیست و برای رفع آن چه کنیم؟

دلیل تورم و باد کردن باتری گوشی چیست و برای رفع آن چه کنیم؟

تورم و باد کردن باتری گوشی یکی از دلایل خرابی باتری است که می‌تواند عملکرد گوشی موبایل را مختل کند. باتری یکی از قطعات مهم تلفن همراه است. یک گوشی بدون باتری عملاً یک اسباب بازی محسوب می‌شود و نمی‌توان از آن هیچ استفاده کرد. شاید شما نیز با مشکل تورم و بادکردن باتری موبایل‌تان مواجه شده باشید. در این شرایط چه کاری انجام می‌دهید؟ چطور می‌توان از باد کردن گوشی موبایل جلوگیری کرد؟ در این مطلب به طور جامع دلایل ورم کردن باتری موبایل را بررسی می‌کنیم و در ادامه به شما توضیح می‌دهیم که چگونه می‌توان این مشکل را رفع کرد. اما قبل از آن، بهتر است کمی با ساختار باتری لیتیوم یونی آشنا شوید.

درخواست مشاوره و تعمیرات در حوزه تورم و باد کردن باتری گوشی

آشنایی با باتری لیتیومی گوشی

باتری لیتیومی (Lithium-ion battery) نوعی باتری قابل شارژ است که به هنگام تخلیه، یون‌های لیتیوم از الکترود منفی به سمت الکترود مثبت حرکت می‌کنند. انتقال یون‌ها در زمان شارژ شدن وارونه می‌باشد. باتری لیتیومی در مقایسه با انواع دیگر باتری‌ها وزن و حجم کمتری دارند (تقریباً ۳ تا ۵ برابر کمتر). به همین دلیل، بهترین گزینه برای استفاده در گوشی‌های موبایل هستند.

باتری لیتیومی همچنین، انرژی فراوانی تولید می‌کنند. با این حال، در مقایسه با سایر باتری‌ها از ایمنی بالایی برخوردار نیست. طول عمر این باتری‌ها تقریباً پایین و در حدود ۳۰۰ تا ۵۰۰ بار شارژ و تخلیه شارژ تخمین‌زده شده است. البته استفاده صحیح از باتری می‌تواند عمر مفید باتری لیتیومی را افزایش دهد.

عملکرد باتری لیتیومی به گونه‌ای است که به تدریج قدرت شارژ دهی آن کاهش می‌یابد. متاسفانه هیچ راهی برای جلوگیری از کاهش تدریجی ظرفیت باتری وجود ندارد. از دیگر مشکلات این باتری، تورم و باد کردن آن است که در ادامه دلایل آن را بررسی می‌کنیم.

آشنایی با باتری لیتیومی گوشی

تورم و بادکردن باتری گوشی

باتری‌های لیتیومی علی رغم تمام ویژگی‌های ممتازی که دارند، دارای معایبی هستند. این باتری‌ها در مقایسه با نسل قدیم خود ثبات کمتری دارند. عنصر لیتیوم بسیار واکنش‌پذیر است. از طرفی، باتری‌های جدید پارتیشن‌های کوچکتری بین سلول‌ها و روکش بیرونی دارند. این مسأله موجب شده تا کل باتری در یک فضای محدود تحت فشار قرار داشته باشد.

شارژ بیش از حد یا داغ شدن زیاد باتری لیتیومی موجب می‌شود باتری به تدریج کارایی خود را از دست بدهد یا سلول‌های داخلی‌تر باتری ترکیب قابل اشتعال الکترولیت را بیرون دهند. آزاد شدن این گاز‌ها موجب تورم و باد کردن باتری موبایل می‌شود.

علت باد كردن باتري گوشي

قبل از اینکه دلایل باد کردن باتری را بررسی کنیم، بهتر است بدانید که تورم و باد کردن باتری گوشی با شدت‌های مختلفی ایجاد می‌شود. در برخی مواقع، باتری به اندازه‌ای باد کرده که انگار در حال انفجار است. گاهی نیز تورم باتری در حد یک برآمدگی در پشت گوشی موبایل می‌‎باشد. اصلی‌ترین دلایل تورم باتری تلفن همراه عبارتند از:

داغ شدن بیش از حد باتری

گرما یکی از عوامل آسیب زای باتری موبایل است. قرار دادن گوشی در مقابل نور مستقیم خورشید و استفاده نادرست از دستگاه موجب داغ شدن بیش از اندازه باتری می‌شود. برخی از افراد عادت دارند همزمان با شارژ گوشی، از تلفن همراه خود به مدت طولانی استفاده کنند. این کار نیز موجب بالا رفتن بیش از اندازه دمای گوشی خواهد شد.

داغ شدن بیش از حد باتری

استفاده از شارژ‌های نامناسب و فیک

استفاده از شارژر‌های غیراستاندارد و تقلبی یکی دیگر از دلایل تورم باتری گوشی است. شارژر‌های فیک از متریال بی‌کیفیت ساخته شده‌اند. بنابراین، نمی‌توانند جریان الکتریسیته را به صورت یکنواخت به گوشی وارد کنند. این مسأله موجب باد کردن باتری می‌شود.

علاوه بر شارژر‌های تقلبی، استفاده طولانی مدت از شارژر فندکی یا پاور بانک نیز موجب کاهش تدریجی عمر مفید باتری موبایل می‌شود. بنابراین، بهتر است تنها در مواقع ضروری از این مدل شارژر‌ها برای شارژ کردن باتری موبایل استفاده کنید.

جریان کشی گوشی

جریان کشی رایج‌ترین دلیل تورم و باد کردن گوشی موبایل است. جریان کشی به این معنا است که تلفن همراه بیش از نیاز خود انرژی مصرف می‌کند. این مسأله فشار زیادی به باتری وارد می‌کند و باعث تورم آن می‌شود. هرگاه منبع تغذیه گوشی نتواند تمام قسمت‌های گوشی را به درستی تغذیه کند و بیش از مصرف آن‌ها از باتری انرژی دریافت کند، جریان کشی اتفاق می‌افتد.

 

روش‌های جلوگیری از باد كردن باتري گوشي

در قسمت قبل، دلایل تورم باتری لیتیومی را توضیح دادیم. با توجه به این موارد و دقت در آن‌ها می‌توان عمر مفید باتری را افزایش داد و شاهد باد کردن آن نبود.

از داغ شدن باتری گوشی خودداری کنید

برای جلوگیری از داغ شدن زیاد گوشی بهتر است موبایل خود را برای مدت زمان طولانی به شارژ نزنید. همچنین، از قرار دادن تلفن همراه در مکان‌های گرم مانند جلوی داشبورد اتومبیل در روز‌های گرم تابستان، خودداری کنید.

از شارژر استاندارد و اصلی استفاده کنید

همیشه سعی کنید از شارژر اصلی گوشی یا شارژر‌های استاندارد برای شارژ کردن باتری تلفن همراه خود استفاده کنید. برای خرید شارژر اورجینال و استاندارد می‌توانید به فروشگاه‌های معتبر لوازم جانبی موبایل مراجعه کرده و شارژر مورد نیاز خود را با اطمینان خریداری کنید.

از شارژ کردن بیش از اندازه باتری خودداری کنید

شارژ کردن بیش از اندازه گوشی، موجب داغ شدن باتری و در نهایت باد کردن آن می‌شود. برخی از افراد عادت دارند موبایل خود را ساعت‌ها در حالت شارژ نگه می‌دارند یا دائماً موبایل خود را شارژ می‌کنند.

قبل از اتمام شارژ باتری، آن را شارژ کنید

هیچ گاه اجازه ندهید دستگاه شما به دلیل تخلیه کامل شارژ باتری خاموش شود. همیشه قبل از اینکه ولتاژ باتری موبایل به حداقل میزان ممکن برسد، گوشی خود را شارژ کنید.

باتری قدیمی را تعویض کنید

چنانچه عمر باتری موبایل شما به پایان رسیده است، بهتر است آن را با یک باتری نو جایگزین کنید. با انجام این کار دیگر شاهد تورم و باد کردن باتری موبایل خود نخواهید بود.

اقدامات اولیه هنگام باد کردن باتری موبایل

باتری متورم مانند یک بمب است! و هر لحظه احتمال انفجار آن وجود دارد. به همین دلیل، چنانچه متوجه شدید باتری گوشی شما باد کرده است، به هیچ عنوان آن را به شارژر نزنید. علاوه بر این، از قرار دادن باتری متورم در معرض حرارت خودداری کنید. اگر باتری گوشی شما قابل تعویض است، باتری را از گوشی خارج کنید.

توجه داشته باشید که هرگز با اعمال فشار یا ضربه اقدام به خارج کردن باتری نکنید. زیرا این کار ممکن است موجب سوراخ شدن باتری شود و ترکیبات درون آن با اکسیژن و رطوبت هوای محیط واکنش نشان دهد. باتری را در جای سرد و خشک و به دور از مواد اشتعال‌زا قرار داده و سپس آن را به نزدیکترین مرکز مجاز بازیافت تحویل دهید.

چنانچه باتری گوشی شما غیرقابل تعویض است، بهتر است به یکی از مراکز تعمیر موبایل مراجعه کنید تا باتری را برای شما خارج کنند. این مراکز تجهیزات لازم برای جداسازی ایمن باتری از گوشی را دارند.

 

سؤالات متداول

۱-چرا در گوشی‌های امروزی از باتری لیتیوم یونی استفاده می‌شود؟

باتری لیتیومی در مقایسه با سایر باتری‌ها ابعاد کوچک و وزن کمی دارد. همچنین، قابل شارژ است و انرژی بالایی تولید می‌کند.

 

۲-دلایل باد کردن باتری گوشی چیست؟

  • استفاده از شارژر غیر استاندارد و به اصطلاح تقلبی
  • شارژ دائم یا طولانی مدت باتری
  • مصرف بیش از اندازه انرژی توسط منبع تغذیه گوشی

 

۳-منظور از  جریان کشی در گوشی‌های تلفن همراه چیست؟

زمانیکه منبع تغذیه نتواند قسمت‌های مختلف موبایل را به درستی تغذیه کند و انرژی بیشتری از باتری دریافت کند به این حالت جریان کشی گوشی می‌گویند.

 

۴-اقدامات لازم بعد از باد کردن باتری گوشی چیست؟

چنانچه باتری موبایل قابل تعویض باشد، باید با احتیاط و بدون وارد کردن فشار باتری را از دستگاه خارج کنید و در یک جای سرد و خشک قرار دهید. سپس در اولین فرصت باتری را به یکی از مراکز بازیافت تحویل دهید. اگر باتری موبایل غیر قابل تعویض است، به مراکز تعمیر موبایل مراجعه کنید تا آن‌ها کار خارج کردن باتری از گوشی را برای شما انجام دهند.

 

۵- روش‌های جلوگیری از تورم و باد کردن باتری موبایل چیست؟

  • باتری را در حالت شارژ ر‌ها نکنید
  • از شارژر‌های اوریجینال برای شارژ کردن باتری موبایل استفاده کنید
  • نگذارید ولتاژ باتری به حداقل مقدار خود برسد
  • باتری قدیمی را تعویض کنید

شما عزیزان می توانید برای ثبت درخواست تعمیرات گوشی خود به صفحه اصلی سایت مراجعه کنید. همانطور که ذکر شد، مرکز تعمیرات موبایل، در امر تعمیرات انواع گوشی ها بسیار باتجربه و حرفه ای عمل می کند. تعمیر گوشی شیائومی و همچنین تعمیر و تعویض ال سی دی گوشی (در صورتی که LCD گوشی شما شکسته یا آسیب دیده باشد) و تعویض گلس گوشی ، تعمیر گوشی آیفون ، تعمیر گوشی سامسونگ  نیز از خدمات این مرکز می باشد.

4.1/5 - (7 امتیاز)

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

WeCreativez WhatsApp Support
اگر سوالی دارید بصورت 24 ساعته پاسخگوی شما هستیم.
👋 سلام، چطور میتونم کمکتون کنم ؟