چرا کیفیت دوربین گوشیم پایین اومده ؟ برای افرادی که علاقمند به عکاسی و فیلمبرداری با موبایل خود هستند، پی بردن به دلیل افت کیفیت دوربین گوشی اهمیت زیادی دارد. دوربین یکی از بخشهای اصلی تلفنهای همراه هوشمند در سالهای اخیر محسوب میشود و با توجه به امکانات جذاب و کاربری آسان، استفاده از آن بسیار مورد توجه قرار گرفته است.
دوربین موبایل ممکن است بر اثر عوامل مختلفی دچار عیب و کاهش عملکرد گردد و عکس و فیلمهای ثبت شده با آن کیفیت مناسبی نداشته باشند. با ما همراه باشید تا با مهمترین دلایل کاهش کیفیت دوربین گوشی و راهکارهای رفع آن آشنا شوید.
اگر به دنبال دلایل بی کیفیت شدن دوربین گوشی تلفن همراه خود هستید باید مشکلات فیزیکی و نرم افزاری را بررسی کنید. این مشکلات میتواند هم برای گوشیهای قدیمی و هم برای نسلهای جدید موبایل که بسیار هوشمند هستند رخ دهند.
قطعات مختلف تشکیل دهنده دوربین موبایل ممکن است در طول زمان و به خاطر استهلاک زیاد دچار مشکل شوند. قطعات و اجزای گوشی نیز مانند هر کالای مصرفی دیگری عمر مشخصی دارند و بعد از مدتی عملکرد اولیه خود را نخواهند داشت. در صورتی که بعد از مدتها استفاده از تلفن همراه متوجه افت کیفیت دوربین آن شدید باید برای رفع آن به متخصصان و تعمیرکاران حرفهای مراجعه نموده و قطعات مورد نظر را تعویض کنید. همچنین میتوانید یک گوشی جدید تهیه کنید.
از دیگر دلایل افت کیفیت دوربین گوشی میتوان به تابش مستقیم نور خورشید به دوربین اشاره نمود. زمانی که برای عکاسی به سمت نور خورشید قرار میگیرید اشعههای مضری به دوربین وارد شده و بر روی سنسور و دیگر بخشهای آن تاثیرات منفی میگذارد. پیکسل سوختگی از شایعترین مشکلاتی است که در این مواقع ایجاد میشود و باعث پایین آمدن کیفیت عکسها و فیلمها میگردد.
ضربه خوردن یکی از شایعترین دلایل افت کیفیت دوربین گوشی محسوب میشود. آمار افتادن گوشی از دست افراد و یا وارد آمدن هر گونه ضربه دیگر به آن بسیار بالاست و در اکثر مواقع در نتیجه این ضربات دوربین گوشی آسیب میبیند. قطعات داخلی موبایل و مخصوصا بخش دوربین بسیار حساس بوده و در صورت وارد آمدن ضربه دچار مشکل و اختلال در عملکرد میشوند. اختلال در فوکوس جزو رایجترین مشکلات دوربین گوشی بعد از ضربه خوردن به شمار میرود. زمانی که دوربین به خوبی نتواند عمل فوکوس را انجام دهد عکسها تار و بی کیفیت خواهند بود.
یکی دیگر از دلایل رایج افت کیفیت دوربین آب خوردگی است. در سالهای اخیر تولیدکنندگان تلفن همراه برخی از محصولات خود را به صورت ضد آب طراحی و تولید میکنند تا ایمنی آنها افزایش یابد. اما بسیاری از گوشیها از این امکان برخوردار نبوده و در برابر نفوذ آب و رطوبت حساس میباشند. در نتیجه آب خوردگی موجب از کار افتادن حسگرهای دوربین آنها شده و ممکن است باعث افت کیفیت دوربین و یا خراب شدن کامل آن شود. که نیاز به تعمیر موبایل آب خورده دارد.
لنز جزو اصلیترین بخشهای دوربین گوشی محسوب میشود و معمولا بیشتر از سایر قسمتها در معرض خطر و خرابی وجود دارد زیرا در بخش بیرونی موبایل قرار گرفته است. قرار دادن گوشی بر روی سطوح خشن و یا وارد آمدن ضربه ممکن است باعث ایجاد خط و خش بر روی لنز شود و در نتیجه به کاهش کیفیت دوربین و نیاز به تعمیر فوری گوشی موبایل دارد.
همچنین ورود گرد و غبار به لنز نیز میتواند عملکرد آن را تحت تاثیر قرار داده و عکس و فیلمها تار و بی کیفیت شوند.
برای جلوگیری از این مشکل میتوانید از قابهای محافظ گوشی استفاده کنید. این قابها از لنز دوربین در برابر ایجاد خط و خش و ضربه تا حد زیادی جلوگیری میکنند. البته باید یک قاب مناسب تهیه کنید، زیرا بعضی از این محافظها خود از کیفیت پایینی برخوردار بوده و موجب افت کیفیت دوربین نیز میشوند.
دلایل افت کیفیت دوربین گوشی فقط به عوامل فیزیکی محدود نمیشود. ممکن است در برخی موارد مشکلات نرم افزاری باعث کاهش عملکرد دوربین موبایل شوند. قدیمی شدن سیستم عامل گوشی، عدم استفاده از آپدیتهای لازم، سنگین بودن حافظه گوشی، وجود ویروس درون سیستم نرم افزاری، تنظیمات نادرست و غیره از مهمترین مواردی هستند که موجب کاهش کیفیت عکسها و فیلمهای دوربین موبایل میشوند.
رعایت یکسری نکات و عمل به برخی از دستورالعملها میتوانید تا حد زیادی از آسیب رسیدن به دوربین گوشی جلوگیری کند. همچنین شما میتوانید با در نظر گرفتن موارد زیر افت کیفیت و تار بودن دوربین گوشی خود را برطرف کنید.
سوالات متداول
1- آیا استفاده از شارژر نامناسب باعث افت کیفیت دوربین گوشی میشود؟
به طور کلی استفاده از شارژر نامناسب و یا روشهای شارژ باطری غیر اصولی موجب وارد آمدن آسیب به باتری و دیگر بخشها و قطعات گوشی میشود. در این صورت ممکن است دوربین موبایل نیز تحت تاثیر قرار بگیرد و کیفیت آن کاهش یابد.
2- آیا میتوان با ریست کردن گوشی افت کیفیت دوربین آن را برطرف نمود؟
در مواقعی که مشکل افت کیفیت دوربین در اثر مشکلات نرم افزاری باشد ممکن است با ریست کردن عملکرد دوربین به حالت اولیه و خوب خود برگردد. به طور کلی ریست کردن گوشی به نوعی پاکسازی محسوب میشود و در جهت سبک شدن گوشی انجام میگیرد. اگر گوشی شما بنا به دلایلی سنگین شده باشد و این امر بر روی کیفیت دوربین تاثیر منفی گذاشته باشد، ریست کردن راه حل مناسبی به شمار میرود.
3- شایعترین دلیل افت کیفیت دوربین گوشی چیست؟
دلایل مختلفی موجب کاهش عملکرد دوربین گوشی میشوند که به دو گروه دلایل فیزیکی و نرم افزاری تقسیم میگردند. از شایعترین مواردی که موجب کم شدن کیفیت دوربین و عکس و فیلمهای ثبت شده توسط آن میشوند، میتوان به ضربه خوردن دوربین و لنز و پر بودن حافظه یا همان رم گوشی اشاره نمود.
4- در صورت بروز افت کیفیت دوربین گوشی چه باید کرد؟
اگر افت کیفیت دوربین به خاطر استهلاک در طول زمان باشد بهترین کار تعویض گوشی است. البته در بعضی موارد میتوان قطعات مربوط به دوربین را تعویض نمود تا کاهش کیفیت آن برطرف گردد. در صورتی که دیگر مشکلات نرم افزاری یا سخت افزاری موجب کاهش کیفیت دوربین شوند باید برای عیب یابی و رفع آنها به متخصصان حرفهای مراجعه کنید.
5- آیا عکاسی در نور زیاد دلیل افت کیفیت دوربین گوشی محسوب میشود؟
اگر در زمان عکاسی نور زیادی به صورت مستقیم وارد لنز و سنسور دوربین گوشی شود ممکن است باعث اختلال در عملیات عکاسی و کاهش کیفیت عکسها شود. تابش مستقیم نور زیاد مانند نور خورشید یا فلاشهای قوی به دوربین موجب پیکسل سوختگی و در نتیجه کم شدن کیفیت عکسها میشود.