به طور کلی، صفحه نمایش تلفن های تولید شده از کارخانه برند شما، صفحه یا ال سی دی اصلی اصلی هستند در حالی که صفحه نمایش های کپی آن هایی هستند که توسط تولید کنندگان و کارخانه های شخص ثالث طراحی و تولید می شوند که به برند شما مرتبط نیستند. بسیاری از مردم معمولاً به دلیل قیمت ارزان تر به سراغ صفحه نمایش های کپی می روند. با این حال، تفاوت هایی واقعی بین صفحه های اصلی و کپی در کیفیت آن ها نهفته است. در این مقاله از مرکز تعمیرات موبایل قصد داریم تا در مورد تفاوت های میان آن دو بپردازیم.
ال سی دی اورجینال یا OEM (Original Equipment Manufacturer ) در اصل ال سی دی است که به عنوان یک قطعه جانبی و تایید شده از سوی شرکت سازنده گوشی به بازار راهی می شود. عبارت Original Equipment Manufacturer به معنای تولید کننده تجهیزات اصلی است و نوشته شدن ان در کنار نام قطعه ای، به معنی اورجینال بودن آن قطعه است. توجه : اگر تمایل دارید تعویض ال سی دی گوشی خود را به مرکز تعمیرات موبایل بسپارید؛ بر روی لینک آبی رنگ کلیک نمایید.
علاوه بر ال سی دی های اورجینال دسته دیگری از ال سی دی ها هم موجود هستند که به آن ها ال سی دی های کپی گفته می شود. نام های دیگری که برای این نوع از ال سی دی ها به کار می رود، ال سی دی درجه یک، ال سی دی کپی، ال سی دی چینی، ال سی دی گرید A، ال سی دی گریدA+ و غیره می باشند. این نوع از ال سی دی های موبایل توسط شرکت اصلی تولید کننده گوشی ساخته نشده و مورد تایید نمی باشند.در واقع این دسته از ال سی دی ها توسط شرکت های ثالث تولید خواهند شد که اغلب چینی هستند.
هر محصول اصل و کپی با هم تفاوت هایی دارند. در این قسمت قصد داریم تا در مورد تفاوت های میان این دو محصول صحبت کنیم.
یکی از مشکلات اصلی صفحه نمایش تلفن های کپی شده و دلیل تفاوت آن با نسخه اصلی، مشکلات لمسی و دیجیتالیزر است. این یک مشکل بزرگ است زیرا به هر حال می خواهید دستگاه را با صفحه لمسی کنترل کنید. تا آنجایی که به یاد داشتیم، سازندگان تلفن، پنل لمسی یا دیجیتایزر را با خود ال سی دی می سازند، در حالی که سازنده صفحه نمایش کپی شده آن را به طور جداگانه روی شیشه سطح می سازد.
از این رو، تفاوت در حساسیت لمسی وجود دارد. علاوه بر این، صفحه نمایش تلفن های کپی شده معمولاً نرخ نمونه برداری لمسی بالا را کاهش می دهند، به این معنی که صفحه نمایش شما ممکن است سریع تر به لمس های شما پاسخ ندهد. در اینجا همچنین یکی دیگر از مشکلات مهم دیجیتالیزر روی صفحه نمایش تلفن های کپی شده وجود دارد.
هنگامی که یک صفحه نمایش کپی شده را به طور تصادفی کرک می کنید، صفحه لمسی از کار می افتد و تا زمانی که دوباره آن را تعمیر نکنید، از دسترسی شما به دستگاه جلوگیری می کند. در همین حال، لمس صفحه اصلی گوشی حتی پس از شکستن شدید، کاملاً کار می کند.
علاوه بر مشکلات لمسی، اکثر صفحه نمایش های کپی گوشی معمولاً ویژگی های نمایش ضعیفی دارند. این بدان معنا است که شما روشنایی، دقت رنگ، وضوح، کنتراست و غیره کمتری دریافت می کنید و زمانی که صفحه نمایش عالی نیست، تماشای فیلم و مشاهده محتوای دیگر خستهکننده می شود. به عنوان مثال، اگر قرار باشد صفحه نمایش اصلی 480 nits روشنایی داشته باشد، اما صفحه کپی فقط 200 nits داشته باشد، صفحه نمایش در زیر نورهای روشن غیرقابل استفاده می شود.
علاوه بر این، به نظر می رسد صفحه نمایش تلفن کپی شده دارای نور آبی بیشتری است که در مقابل، بینایی شما را تحت تاثیر قرار می دهد و خواب شما را در شب مختل می کند. از جمله، صفحهنمایش تلفن های کپی شده نرخ تازه سازی بالاتری را کاهش می دهند، و این بد است. زیرا اکثر گوشی ها دارای صفحه نمایش حداقل ۹۰ هرتز هستند. این بدان معنی است که صفحه نمایش کپی شده آن طور که قرار است صاف باشد احساس نمی شود.
همه چیز به کیفیت نمایشگر نیست. اگر مشخصات آن با صفحه اصلی تطابق نداشته باشد، صفحه نمایش کپی گوشی ممکن است بر سایر قسمت های سیستم تلفن نیز تأثیر بگذارد. در چنین حالتی، می تواند باتری شما را با سرعت هشدار دهنده ای تخلیه کند، یا بدتر از آن، به نور پس زمینه شما آسیب برساند.
اگر گوشی با حسگر اثرانگشت زیر نمایشگر دارید، جایگزین کردن صفحه نمایش آن با صفحه نمایش کپی شده گزینه ی خوبی نیست. در واقع با این کار دقت اثر انگشت شما را به هم می زند.
ما صفحه نمایش های گوشی های کپی شده را به خاطر کیفیت پایین شان می شناسیم، و همچنین به حسگر اثرانگشت نیز گسترش می یابد. بنابراین، باز کردن قفل دستگاه شما زمان بیشتری می برد. و در موارد دیگر، امنیت سنسور دقیق نیست. ما موقعیت هایی را دیده ایم که قفل گوشی ها با تعداد زیادی انگشت ثبت نشده پس از تعویض صفحه نمایش با یک صفحه کپی شده باز می شوند.
اگر به امنیت گوشی خود اهمیت می دهید و نمی خواهید سنسور اثر انگشت ضعیفی داشته باشید، توصیه می کنیم فقط به سراغ تعویض صفحه نمایش گوشی اصلی بروید.
صفحه نمایش های کپی گوشی از مواد شیشه ای ضعیف تولید می شوند. بنابراین آن ها سریع تر از نمونه های اصلی می شکنند و در این صورت تنها گزینه ای که برای شما باقی می ماند و شما می توانید انجام دهید، تعویض مجدد صفحه نمایش گوشی تان است.
قیمت یکی دیگر از تفاوت های میان ال سی دی اورجینال و ال سی دی هایکپی می باشد. ال سی دی هایی که کپی هستند، قیمتی حدود 40 الی 50 درصد ارزان تر از ال سی دی های اصلی دارند.
اغلب ال سی دی های اصل پد هایی روی کابل خود دارند که همانند محافظ عمل می کنند. روی کابل های ال سی دی های تقلبی چنین پدهایی وجود ندارد و در صورت وجود، جنس بسیار زبر و بی کیفیتی خواهند داشت.
در ال سی دی هایی که اصل هستند، محافظی با کیفیت برای لنز دوربین سلفی قرار گرفته است در صورتی که در ال سی دی های تقلبی توجهی به آن نشده است و تنها برای قرار گرفتن دوربین جلو در آن ها جایگاهی تعبیه شده است.
اغلب شرکت های بزرگ علی الخصوص شرکت اپل، در دو طرف کابل های ال سی دی تولیدی خود، لوگوی برند خود را حک می کنند اما شما نمی توانید همچین نشانه ای را در الی سی دی های تقلبی ببینید.
چسب پلاستیکی که حسگر نوری در LCD هایی که کپی هستند نسبت به LCD های اورجینال بسیار ضعیف تر است. گاهی اوقات در LCD هایی که کپی هستند، این پد در پشت سنسور نور نصب نمی شود.
بر روی روی ال سی دی ها شماره سریالی نوشته شده است که می توان به کمک آن ها اصل یا کپی بودن آن ها را تشخیص داد . اغلب شماره سریال هایی که روی ال سی دی های تقلبی نوشته می شوند، بسیار پر رنگ و واضح هستند تا توجه مشتریان را به خود جلب کنند. اما شماره سریال های نوشته شده روی ال سی دی های اصل به صورت کم رنگ و با فونت کوچک نوشته شده اند.
ویژگی دیگری که ال سی دی های اصل را از کپی متمایز می کند، ضد آب بودن صفحه نمایش در ال سی دی های اصل است. در ال سی دی های اورجینال در صورتی که آب روی صفحه نمایش بیفتد، قطره آب پخش نمی شود این در حالی است که در LCD های کپی، آب به آسانی پخش می شود.
صفحه نمایش ال سی دی های اورجینال در مقایسه با ال سی دی های کپی مات تر هستند و سطح براقیت کمتری دارند.
در اکثر مواقع هنگامی که صفحه گوشی ضربه می خورد و یا از دستتان می افتد امکان دارد که ال سی دی آن آسیب بینند. اگر مشاهده کردید که تاچ و ال سی دی به کار خود ادامه می دهند اما گلس شکسته است، باید گفت که خوش شانس هستید. دلیل آن این است که ال سی دی شما دچار مشکل نشده و فقط گلس شکستگی دارد. اما بر خلاف آن در صورتی که مشاهده کردید که صفحه گوشی سیاه شد و یا این که نوارهای سفید روی آن دیدید، این نشانه به معنی آسیب دیدگی ال سی دی بوده و باید تعویض شود.
یکی از روش هایی که به کمک آن می توانیم تشخیص بدهیم که آیا ال سی دی گوشی ما عوض شده است یا خیر، قرار دادن گوشی در برابر نور است. در .اقع باید گوشی را به گونه ای در برابر نور قرار دهیم که هم بدنه و هم صفحه در برابر نور باشند. بنابراین هنگامی که نور روی صفحه نمایش تابیده می شود، در صورتی که خراشی بر روی صفحه نمایش وجود داشته باشد، می توان گفت که صفحه نمایش تعویض شده است.
لازم به ذکر است که تعمیر گوشی آب خورده شما که در اثر ورود آب به آن دچار مشکلات جدی شده است و تعویض گلس گوشی و قاب آن ، تعمیر بلندگو و اسپیکر گوشی و نیز تعمیرات هارد گوشی و بسیاری دیگر در حوزه خدمات مرکز تعمیرات موبایل است که برای کسب اطلاعات بیشتر در مورد آن ها کافی است با کارشناسان ما تماس بگیرید.