امروزه یکی از ابزار های مهم و پیشرفته تکنولوژی، گوشی های هوشمند و تلفن همراه های جدید هستند. برای بسیاری از افراد این سؤال پیش می آید که آیا گوشی که با عنوان صفر و نو می خرند، واقعا صفر است یا این که قبلا از آن استفاده شده؟ در حقیقت چون گوشی های هوشمند جزء مهم ترین بخش زندگی انسان های امروزی شده اند، کیفیت و کارایی آن ها بسیار حائز اهمیت است. به همین خاطر، یکی از عواملی که برای خریداران گوشی های هوشمند اهمیت دارد، موضوع نوع و کار کرده بودن آن است.
بعضی از افراد به دلایل مختلف از قبیل بودجه و… به صورت داوطلبانه و با میل خود اقدام به خرید گوشی کار کرده و دست دوم می کنند. یعنی خود این افراد از قبل اطلاع دارند که گوشی شان دست دوم است. ولی در غالب اوقات، افراد گوشی های صفر و نو خرید می کنند و مدام به دنبال راه هایی برای اطمینان از نو بودن گوشی می گردند. اما چگونه می توان از نو بودن گوشی خریداری شده اطمینان حاصل کرد؟ اگر شما نیز در این مساله سوالی دارید و با مشکل روبرو هستید تا پایان این مطلب با ما همراه شوید.
برای مطمئن شدن از خرابی گوشی، ابتدا از عدم وجود هر نوع خط و خراش و جای ضربه روی بدنه دقت و توجه داشته باشید. اصلا فرقی نمی کند که تلفن هوشمند مد نظر شما باشد یا سایر وسیلهها؛ شما باید با دقت فراوان بدنه دستگاه را بررسی کنید و مطمئن شوید که هیچ نوع جای خراش یا ضربه روی بدنه وسیله ای که قصد خرید آن را دارید، وجود نداشته باشد.
اگر روی بدنه آن، جای هر گونه لکه یا گرد و خاک وجود داشته باشد احتمالا در گذشته از آن دستگاه استفاده شده و بعد، بسته بندی جدیدی روی آن قرار داده اند. اصولا به چنین اقداماتی ری پک می گویند که متأسفانه به وسیله بعضی از فروشندگان محصولات مختلف این کار انجام می پذیرد.
محصولاتی در بازار وجود دارند که در حقیقت پس از تعمیر، بسته بندی جدیدی روی آن ها انجام می شود و به جای محصولات نو و جدید به فروش می رسند. با این وضعیت، قسمت بد ماجرا، وجود گرد و خاک یا لکه روی دستگاه نیست؛ شما باید از اینکه دستگاه مورد نظر قبلا باز نشده مطمئن شوید.
البته از طرفی، چنین اقدامی سبب ابطال گارانتی دستگاه می شود. بار دیگر در چنین وضعیتی شرکت سازنده محصول، حاضر به ارائه خدمات بعد از فروش نخواهد بود. باید این نکته را نیز مد نظر داشته باشید که اگر تلفن هوشمند یا هر جنس دیگری که قصد خرید آن را دارید؛ گارانتی آن ابطال شده باشد و مشکلی برای آن به وجود بیاید، برای تعمیر آن هزینه قابل توجهی را باید پرداخت کنید.
معمولا تلفن های هوشمند در مقابل ضربه، از بدنه ای مقاوم برخوردار هستند. اگر جای ضربه هایی روی بدنه وجود داشت، به این معنا است که احتمالا ضربه وارد شده به قسمت های داخلی دستگاه منتقل و باعث شده تا خرابی ایجاد شود یا مشکلی در کارکرد بعضی از مؤلفه های تلفن هوشمند بروز پیدا کند. به عنوان مثال، باتری با سرعت بیشتری تخلیه شود یا اینکه دقت حسگر اسکنر اثر انگشت کم شده باشد.
در حقیقت IMEI کدی است که می توانید به دو منظور از آن استفاده کنید:
در واقع IMEI یک کد 15 رقمی است. البته هر گوشی، کد 15 رقمی مخصوص خود را دارد. یعنی کد IMEI هر محصول با محصول دیگر فرق می کند. در نتیجه شما قادر خواهید بود تا با کمک این کد، اطلاعات مفیدی در رابطه با گوشی خود به دست آورید.
روش های مختلفی برای پیدا کردن کد 15 رقمی IMEI وجود دارند. هر کدام که برایتان راحت تر است، آن را استفاده کنید. بعد از آنکه کد ۱۵ رقمی IMEI را به دست آوردید، می توانید از سرویس ها و امکانات مختلف به منظور دریافت اطلاعات بیشتر استفاده نمایید. یکی از پر کاربرد ترین و در حقیقت بهترین روش ها استفاده از سرویسی به نام همتا است. سیستم همتا به شما خواهد گفت که آیا در گذشته بر روی گوشی هوشمند مد نظر شما، سیم کارتی قرار گرفته شده یا اینکه از آن استفاده شده است یا خیر.
شما می توانید با مراجعه به سایت مخصوص سامانه همتا نسبت به استعلام اصالت دستگاه گوشی خود اقدام نمایید. همچنین علاوه بر آن، می توانید در خود گوشی هوشمند کد *#7777# وارد کرده و بعد از انتخاب گزینه ۱ یا استعلام اصالت، موضوع پیگیری را ادامه دهید.
بعد از این مورد و پس از گذشت مدت زمانی، برای شما پیامکی ارسال خواهد شد و در رابطه با تاریخچه استفاده از گوشی هوشمند مورد نظر شما توضیحات و اطلاعاتی را ارائه خواهد کرد.
شما می توانید با استفاده از گوگل پلی استور، نرم افزار Phone Info را دانلود کرده و سپس نصب کنید. بعد از نصب، به بخش منو های آن رفته و سپس بررسی نمایید که آیا گوشی هوشمند شما قبل از این مورد تعمیر واقع شده است یا خیر.
برای این منظور می توانید وارد نرم افزار شده و از منوی دسترسی که به صورت سه خط افقی نمایش داده می شود، گزینه refurbishment check را انتخاب کنید. معنای این گزینه، بررسی تعمیری بودن دستگاه است. پس از اینکه گزینه را انتخاب کردید، پیامی به شما نشان می دهد و توسط آن به شما خواهد گفت که آیا گوشی تان تعمیری است خیر.
این سیستم به شما اجازه میدهد تا مدت زمانی را که گوشی هوشمند شما کار کرده است، متوجه شوید. در حقیقت شما قادر هستید تا به کمک تنظیمات مربوط به خود گوشی، به بخش درباره گوشی رفته و بعد از آن، گزینه وضعیت یا استاتوس موجود در آن را بررسی کنید.
بعد از وارد شدن به قسمت وضعیت گوشی، به بخش مدت زمان روشن بودن یا آپ تایم بروید. در این بخش به زمان اصلی روشن بودن یا مدت زمان کارکرد دستگاه شما اشاره می گردد. مطمئنا گوشی هوشمند جدیدی که اخیرا آن را خرید کرده و روشن نموده اید، نباید بیشتر از چند دقیقه کارکرد و زمان استفاده داشته باشد.
در گوشی های آیفون شرکت اپل نیز این توانایی را دارید که استفاده یا عدم استفاده از گوشی را در گذشته پیگیری نمایید. برای این کار، گوشی آیفون را روشن نموده و سپس از قسمت منو ها، وارد بخش تنظیمات و زیر مجموعه جنرال شوید. گزینه about (درباره) را انتخاب کنید. از این قسمت شما می توانید سریال گوشی آیفون خود را بیابید.
در وب سایت رسمی و اصلی شرکت اپل یک بخش وجود دارد که به کمک آن می توان اصالت دستگاه را چک نمود. برای این منظور به بخش چک کاوریج اپل بروید. در این قسمت از شما خواسته می شود که شماره سریالی که در قسمت قبل پیدا کرده اید را وارد نمایید. بعد از این ممکن است حالات مختلفی روی دهد که در ادامه به چند مورد از آن اشاره می کنیم.
اگر گوشی آیفونی که در دست شماست فیک و قلابی باشد، با عبارت Invalid serial number روبرو خواهید شد. به این معنا که گوشی هوشمندی که در اختیارتان است، توسط شرکت اپل ساخته نشده و فیک و قلابی است. ولی اگر آیفون تا به حال مورد استفاده واقع نشده باشد، با عبارت This phone has not been activated رو به رو می شوید.
اگر می خواهید بدانید که تلفن هوشمند شما ریفربیشد شده است یا خیر باید به شماره سریال آن دستگاه خوب دقت کنید. چنانچه اولین حرف شماره مدل دستگاه F یا N باشد، بدان معنی است که گوشی به وسیله اپل تعمیر شده و مجدداً برای فروش به بازار عرضه شده است.
در بدنه گوشی خرید شده توسط شما نبایستی هیچ گونه آثار خش و آسیب دیدگی دیده شود. زیرا با قطعیت زیاد می توان گفت وجود این علائم نشان دهنده دست دوم بودن یا تعمیری بودن موبایل است. موضوع بعدی، پورت سیم کارت و رم است که نباید دارای رنگ یا فرو رفتگی باشند.
نکته دیگر که باید به آن توجه کنید، رنگ لنز دوربین و باتری گوشی است. اگر این رنگ تغییر کرده باشد، به احتمال بسیار زیاد گوشی در معرض آب خوردگی قرار گرفته است. با تعمیر کردن موبایل این امکان وجود دارد که مشکل آب خوردگی آن تا حد زیادی اصلاح شود. گوشی نو باید دارای یک کابل شارژ و هدفون سالم باشد. شما می توانید این قطعات را به کمک دستگاه لپ تاپ تست نمایید.
آخرین موضوع سخت افزاری، بوی گوشی است! در حقیقت یکی از راه های مهم تشخیص نو بودن، بوی آن است. گوشی های نو، بوی آکی تند دارند. اگر میزان این بو دچار کاهش یا تغییر شده باشد، نشان دهنده این است که بر روی موبایل خریداری شده توسط شما تعمیر صورت گرفته و نو نیست.
یکی از روش های نرم افزاری برای تست گوشی جدید، چک کردن بازی و تم و رینگتون آن است. اگر تم یا بازی مخصوصی روی گوشی تلفن مورد نظر شما نصب شده باشد، نشان دهنده این است که گوشی یا دسته دوم و کارکرده بوده است یا اینکه عملی از جنس تعمیر موبایل بر روی آن دستگاه انجام شده است.
توجه به زنگ گوشی که از جمله دلایلی است که نشان می دهد تعمیر موبایل قبلا بر روی دستگاه انجام گرفته است. معمولاً زنگ های گوشی به حالت خاصی هستند و از بین زنگ های پیش فرض، خود شرکت سازنده یکی از آن ها را انتخاب می کند. چندین بار می توانید گوشی را خاموش و روشن کنید. چنانچه موبایل مد نظر جدید و نو باشد، میزان شارژ آن نباید کم شود.
اگر بر روی گوشی تعمیری انجام گرفته باشد، باتری موجود در گوشی شما، یا مقدار را بیشتر یا کمتر از میزان اصلی نشان خواهد داد. مهم تر از همه، اگر برنامه های غیر عادی در گوشی مورد نظر نصب شده باشند، این خود نشان دهنده تعمیری یا دست دوم بودن گوشی هوشمند است.
مطابق بعضی اصل ها، نرم افزار هایی که از قبل بر روی یک گوشی نصب می شوند، مشخص بوده و غالبا مربوط به خود گوشی هستند. این نکته را در نظر داشته باشید که تعمیرکاران موبایل، امکان دارد نرم افزار های خاصی را بر روی آن نصب کنند.
نتیجه گیری
یکی از موضوعات و دغدغه های مهم و عمده خریداران گوشی همراه هوشمند، نو یا کارکرده بودن آن است. البته خیلی از افراد گوشی را از فروشگاه ها با عنوان نو و صفر می خرند. ولی بعضی از عوامل باعث میشوند که خریداران به شک و تردید افتاده و نسبت به بررسی موضوع کهنه یا نو بودن گوشی اقدام کنند.
راه های زیادی برای پیگیری کهنه یا نو بودن گوشی تلفن همراه وجود دارد که مهم ترین آن ها در گام اول بررسی بدنه گوشی و سپس بررسی کد IMEI است. ولی حتما یک نکته مهم را به هنگام خرید گوشی هوشمند در نظر داشته باشید و آن هم این است که سریال اصلی گوشی را از فروشنده دریافت کنید. همچنین حتما از گارانتی دار بودن گوشی اطمینان حاصل نمایید تا بعدا دچار مشکلات دردسر ساز نشوید. در پایان امیدواریم که شما عزیزان از این مطلب نهایت استفاده را برده باشید و اکنون بتوانید نو بودن گوشی خود را به آسانی تشخیص دهید.
مرکز تعمیرات موبایل، به کمک تیم حرفه ای و باتجربه خود قادر است تعمیر انواع گوشی ها از جمله تعمیر گوشی آیفون ، تعمیر گوشی سامسونگ و تعمیر گوشی شیائومی را انجام دهد. برای ثبت سفارش درخواست تعمیرات گوشی موبایل خود کافی است فرم مربوط به آن را در صفحه اصلی سایت مرکز تعمیرات موبایل پر کرده و منتظر تماس از سوی کارشناسان ما باشید. ممنون که تا پایان این مقاله همراه ما بودید.